A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink










Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Pályázati felhívás a külhoni magyar tehetségtámogatásért a felsőoktatásban Collegium Talentum program 2019–2020-as tanévben

Pályázati felhívás a külhoni magyar tehetségtámogatásért a felsőoktatásban
Collegium Talentum program 2019-2020-as tanév
A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma a tanulmányaikat a felsőoktatásban végző külhoni magyar hallgatók szakmai munkáját, az értelmiségi pályán való előrehaladásukat segítendő, pályázatot hirdet a Collegium Talentum 2019–2020-as tanévi programjában való részvételre.

A felhívás teljes szövege, a pályázat során beküldendő jelentkezési lap és mellékletei letölthetőek innen:


CT_paly_FELHIVAS_2019nyar_V.pdf [PDF, 453KByte]
CT_JEL_lap_2019nyar_V.docx [docx, 24KByte]
CT_CV_2019nyar_V.docx [docx, 24KByte]
CT_munkaterv_2019nyar_V.docx [docx, 18KByte]
CT_jovokep_2019nyar_V.docx [docx, 18KByte]


A benyújtott és az alapítvány e-mailcímére beérkezett pályázatokról e-mailben visszaigazolást küldünk. Ha nem kap visszaigazolást a benyújtást követő harmadik munkanapig, akkor az azt jelenti, hogy a pályázat nem érkezett meg hozzánk.